Премахване на държавния монопол за внос и регулацията на  пазара

...
Премахване на държавния монопол за внос и регулацията на  пазара
Коментари Харесай

ВМРО настоява за собствен терминал за втечнен газ край Варна

Премахване на държавния монопол за импорт и регулацията на  пазара на природния газ и създаване на личен терминал за полутечен газ край Варна след развиване на трасето " Бял поток “. Това са незабавните ограничения, които би трябвало да се подхващат от страната незабавно, с цел да се овладее енергийната рецесия в България.

Около тези цели се сплотиха съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов при срещата си с Българската газова асоциация. От страна на сдружението участваха президентът Пламен Павлов и вицепрезидентът Дафинка Янкова.

Премахване на държавните монополи, които трансформират доставките на газ в геополитически избор. Прагматични решения на база на транспарантни процедури и потребление капацитета на частната самодейност. Доставки без медиатори, сигурни и на ниски цени. Закупуване на LNG танкер, което в изискванията на форсмажор може да се включи в Плана за възобновяване и резистентност.

Така систематизирано може да бъдат показани набелязаните на срещата ограничения, измежду които беше обърнато изключително внимание и на един различен маршрут като този на " Бял поток “, чиято последна цел е превозване на природен газ от Каспийски район до Централна Европа.  На срещата беше обърнато внимание, че държавната политика би трябвало да се насочи предпочитано към плана с фокус построяването на порт във Варна. Тази връзка може освен да реши казуса със скъпия газ, само че може да даде на България и черноморската акватория стратегическа геополитическа роля в Европа.

Друг акцент беше премахването на държавната регулация, като на това особено внимание обърна Пламен Павлов, който акцентира, че даже без работещ парламент това може да бъде направено по силата на Закона за енергетиката. Според Българската газова асоциация в изискванията на невижданата рецесия, в която се намира страната, такава мярка ще помогне за прекосяването към свободен пазар и ще успокои цените.

Искрен Веселинов напомни, че огромна част от набелязаните ограничения от дълго време са в програмата на Вътрешна македонска революционна организация и от наша страна ще бъдат положени всички старания те да станат и държавен приоритет.

Ангел Джамбазки, който е и български представител в Екологичен потенциал пое уговорката да окаже институционален напън посредством лостовете, които има в Брюксел и ще зададе поставените от Българската газова асоциация въпроси пред Европейската комисия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР